Oak
– Fotografie –
– Videografie –
– Receptontwikkeling –
– Foodstyling –
Follow

Search

Branding Traject – Het Vierde Geschenk Tilburg

Het Vierde Geschenk is een stichting die zich inzet voor kinderen in armoede. Het Driekoningen verhaal ligt hieraan ten grondslag. Wie het verhaal goed kent, weet namelijk dat er niet 3, maar 4 Koningen waren. De vierde Koning was solidair en deelde zijn bezit. Vanuit dit verhaal is het Vierde Geschenk ontstaat. Hun missie is: kinderen solidair laat zijn met kinderen die in armoede leven. Dit doen zij door hen de kans te geven hun speelgoed te delen met kinderen die het moeilijker hebben (via de Tilburgse Speelgoedbank). Of door hen de mogelijkheid te bieden een tocht te lopen tijdens 3 Koningen, om hun solidariteit naar deze kinderen te kunnen tonen (de Sterrentocht Tilburg).
Tilburgse Speelgoedbank kleurenpalet
Tilburgse Speelgoedbank Lettertypes

Een vrolijke & speelse huisstijl

Het logo van het Vierde Geschenk heeft een kroontje dat symbool staat voor de kroon van de vierde Koning. Er zijn vier handen op de kroon afgebeeld met elk een eigen kleur. De vier handen symboliseren de handen van de vier Koningen. De verschillende kleuren symboliseren de diversiteit van de vier Koningen alsook van de kinderen waar het vierde geschenk zich voor inzet. De handen reiken naar elkaar uit waarmee wordt gesymboliseerd dat ze elkaar wat geven. De ster verwijst naar de ster die de 3 Koningen de weg leidde. Een mooi overkoepelend logo dat het verhaal van de stichting symbolisch verteld.

Een harmonieuze merkenfamilie

Het logo van Het Vierde Geschenk is onderdeel van de merkenfamilie van het Vierde Geschenk Tilburg. Deze merkenfamilie bestaat uit onderstaande logo’s. Links: het logo van de stichting Het Vierde Geschenk. Midden: Het logo van de Sterrentocht Tilburg. En rechts: Het logo van de Tilburgse Speelgoedbank. De logo’s zijn duidelijk 1 familie en tegelijkertijd is elk afzonderlijk logo uniek en eigen. De logo’s zijn kleurrijk en speels wat symbool staat voor de kern van de merken: namelijk de kinderen. De logo’s zijn met elkaar verbonden door het gebruik van hetzelfde kleurenpalet en lettertypes. Daarnaast komt het kroontje van de vierde koning terug in elk afzonderlijk logo.

Tags: