Oak
– Fotografie –
– Videografie –
– Receptontwikkeling –
– Foodstyling –
Follow

Search

Branding Traject – Sterrentocht Tilburg

De Sterrentocht is een lichtjestocht waar kinderen in mee kunnen lopen tijdens 3 Koningen. Door mee te lopen tonen zij hun solidariteit naar kinderen die in armoede leven. We zijn blij dat we een gezicht hebben mogen geven aan dit mooie initiatief!
Tilburgse Speelgoedbank kleurenpalet
Tilburgse Speelgoedbank Lettertypes

Een vrolijke & speelse huisstijl

Het logo van de Sterrentocht laat de nachtelijke sterrenhemel zien met de grote lichtende ster, uit het 3 Koningen verhaal, als middelpunt. De grote ster is gemaakt uit de vier kroontjes van de vier Koningen. Deze kroontjes verwijzen naar het Driekoningen verhaal van waaruit de Tilburgse Speelgoedbank is ontstaan. Wie het verhaal goed kent, weet namelijk dat er niet 3, maar 4 Koningen waren. De vierde Koning was solidair en deelde zijn bezit. Vanuit dit verhaal is het Vierde Geschenk ontstaan, die kinderen solidair laat zijn met kinderen die in armoede leven. Door hen bijvoorbeeld de kans te geven hun speelgoed te delen met kinderen die het moeilijker hebben (via de Tilburgse Speelgoedbank). Of door een tocht te lopen tijdens 3 Koningen, om hun solidariteit naar deze kinderen te kunnen tonen (de Sterrentocht Tilburg).

Een harmonieuze merkenfamilie

Het logo van de Sterrentocht is onderdeel van de merkenfamilie van het Vierde Geschenk Tilburg. Deze merkenfamilie bestaat uit onderstaande logo’s. Links: het logo van de overkoepelende stichting Het Vierde Geschenk. Midden: Het logo van de Sterrentocht Tilburg. En rechts: Het logo van de Tilburgse Speelgoedbank. De logo’s zijn duidelijk 1 familie en tegelijkertijd is elk afzonderlijk logo uniek en eigen. De logo’s zijn kleurrijk en speels wat symbool staat voor de kern van de merken: namelijk de kinderen. De logo’s zijn met elkaar verbonden door het gebruik van hetzelfde kleurenpalet en lettertypes. Daarnaast komt het kroontje van de vierde koning terug in elk afzonderlijk logo.

Tags: