Oak
– Fotografie –
– Videografie –
– Receptontwikkeling –
– Foodstyling –
Follow

Search

Branding Traject – Tilburgse Speelgoedbank

Voor de Tilburgse Speelgoedbank mochten we een leuke & speelse huisstijl ontwikkelen. Kinderen kunnen hier hun speelgoed afgeven voor kinderen waarvan de ouders zich geen speelgoed kunnen veroorloven. We zijn blij dat we een gezicht hebben mogen geven aan dit mooie initiatief!
Tilburgse Speelgoedbank Liggend Logo
Tilburgse Speelgoedbank patroontje
Tilburgse Speelgoedbank Logo
Tilburgse Speelgoedbank kleurenpalet
Tilburgse Speelgoedbank Lettertypes

Een vrolijke & speelse huisstijl

Het logo van de speelgoedbank is speels en vrolijk. Het kroontje van de vierde Koning komt terug in het logo. Dit kroontje verwijst naar het Driekoningen verhaal van waaruit de Tilburgse Speelgoedbank is ontstaan. Wie het verhaal goed kent, weet namelijk dat er niet 3, maar 4 Koningen waren. De vierde Koning was solidair en deelde zijn bezit. Vanuit dit verhaal is het Vierde Geschenk ontstaan, die kinderen solidair laat zijn met kinderen die in armoede leven. Door hen bijvoorbeeld de kans te geven hun speelgoed te delen met kinderen die het moeilijker hebben (via de Tilburgse Speelgoedbank). Of door een tocht te lopen tijdens 3 Koningen, om hun solidariteit naar deze kinderen te kunnen tonen (de Sterrentocht Tilburg).
Er zijn vier handen op de kroon afgebeeld met elk een eigen kleur. De vier handen zijn de handen van de vier Koningen. De verschillende kleuren symboliseren de diversiteit van de vier Koningen alsook van de kinderen waar de Tilburgse Speelgoedbank zich voor inzet. De handen reiken naar elkaar uit waarmee wordt gesymboliseerd dat ze elkaar wat geven. De ster verwijst naar de ster die de 3 Koningen de weg leidde. Het is een kleurrijk logo dat goed past bij de belevingswereld van de doelgroep.

Een harmonieuze merkenfamilie

Het logo van de speelgoedbank is onderdeel van de merkenfamilie van het Vierde Geschenk Tilburg. Deze merkenfamilie bestaat uit onderstaande logo’s. Links: het logo van de overkoepelende stichting Het Vierde Geschenk. Midden: Het logo van de Sterrentocht Tilburg. En rechts: Het logo van de Tilburgse Speelgoedbank. De logo’s zijn duidelijk 1 familie en tegelijkertijd is elk afzonderlijk logo uniek en eigen. De logo’s zijn kleurrijk en speels wat symbool staat voor de kern van de merken: namelijk de kinderen. De logo’s zijn met elkaar verbonden door het gebruik van hetzelfde kleurenpalet en lettertypes. Daarnaast komt het kroontje van de vierde koning terug in elk afzonderlijk logo.

Tags: